onsdag 16 februari 2011

Lättlagat Gi-bröd

som dessutom är gott :-)

3 dl dinkel, fullkornsmjök
3 dl rågmjöl, alt 1½ dl rågmjöl och 1½ dl proteinmjöl
½ dl linfrö
½ dl solrosfrön
½ dl pumpafrön
2 dl blandade nötter t.ex mandel, valnötter, cashew, paranötter
1 tsk salt
6 dl naturell yoghurt. Så fet som möjligt!
1½ tsk bikarbonat

Alla ingredienser blandas samman till en mycket kletig smet. Smöra/smörj en brödform och bröa med t.ex, sesamfrön. Vill man smaksätta brödet går det alldeles utmärkt med bacon, brieost, torkad frukt eller något annat man föredrar.

Gräddas i 40-45 min i nedre delen av ugnen i 175 grader.

3 kommentarer:

  1. Jag vet inte riktigt vad du kör först trodde jag du körde cambridge då vi möts i den fl tråden.
    Sen trodde jag på lchf o nu ett gi-recept på det.
    Nu vet inte jag skillnaden mellan gi o lchf men receptet så gott ut så det spar jag o testar när jag slutar min cambridgekur.

    SvaraRadera
  2. Jag har kört cambridge, men gått över till gi/lchf.
    Men det kommer bli någon mix där i mellan ;-)

    SvaraRadera
  3. Det där låter gott. Jag kör på GI jag så det passar ju utmärkt med ett bra brödrecept. Jag lånar det!

    /Jo
    http://lillamammansgiblogg.blogspot.com/

    SvaraRadera